2013/07/22

Pécs - Mecsextrém

Pécsen minden egy-két évben megfordulunk. Amíg aprók voltak a gyerekek, addig az állatkert,
kisvasút volt a fő célpont, aztán jött a tévétorony és a belváros is. Megnéztük már a Barbakánt, a dzsámit, a székesegyházat, és még ki tudja mi mindent az elmúlt években. A főtér teljesen átalakult, fantasztikusan megszépült, mióta mi ide járunk, tetszik.
Idén a városba csak ügyintézés miatt mentünk, aztán irány a kalandpark.

14 h után már olcsóbban lehet bemenni. Van családi jegy is, de mi pl nem akartunk mászni, így a gyerekeknek diákjegy, nekünk meg kísérő, hajszálnyival olcsóbbra jött ki. A főépület és a benne található mellékhelyiség tök szép, tiszta. Az épület melletti részben még ivőkút is van! Mindenhol asztalok, padok, kényelmesen le lehet ülni akár egy családi uzsonnára is!
(Engem az zavart egy kicsit, hogy a Mecsextrém több különálló részből állt, kapun ki, kerítésen be, és még mindig a Mecsextrémben vagyunk. :))
A trambulinokon kezdtünk, aztán ami még itt ebben a tömbben fellelhető volt, mindent kipróbáltak a fiúk. A 3D karikát, a gokartokat, a bikát... A mászófal sajnos nem üzemelt aznap, mikor mi ott jártunk, nem tudjuk miért, nem volt kiírva. (Az volt kiírva, hogy csak animátorok jelenlétében lehet használni, de hiába van nekünk saját animátorunk :))

Innen a bobhoz mentünk. A feliratok még kint vannak, hogy jegyet a főpénztárban kell venni, de a helyszínen kiderült, hogy a karszalad elég volt, mindenki mehetett, amennyit akart, csak legyen karszalagja. A hosszú sorok miatt a fiúk csak kb 3x-4x mentek le, aztán vonultunk tovább a kötélpályák felé. Marci már magáért vállalt felelősséget, a többiekért még apa. A 14 éven aluliak elvileg csak a gyerek-, vagy juniorpályákon mehetnek, de 18 éven felüli felügyelet mellett már a felnőttpályára is mehet a 150 cm-nél magasabb gyermek is. Micsoda mázli! Így a 4 fiú együtt ment végig a felnőttpályákon. Néha a kicsi még nagyon kicsi volt és alig tudta felrakni a csigát, úgyhogy kellett a segítség, de jó volt nézni, ahogy együttműködtek! És élvezték végig! A hosszú lecsúszások voltak a legérdekesebbek természetesen, de az akadálypályákon is jókat küzdöttek.
Az nem tetszett, hogy 6-kor már rájuk szóltak, hogy már nem lehet új pályát kezdeni (mert elmúlt 6 óra), pedig a park 7-ig van nyitva. De szerencsére a gyerekek nem törtek le, a felnőttpályákkal már megvoltak, úgyhogy mentünk vissza 2 helyre is. (Igaziból még a quadot kerestük, mert minden felirat szerint van ilyen is a Mecsextrémben, de már csak a hűlt helyét találtuk. Marci pár éve egy osztálykirándulás alkalmával kipróbálta, meg tudta mutatni, hol kellene lenni a quadoknak, de ott most nem volt semmi.) Danival a bobhoz, a többiek pedig a trambulinokhoz. Így végül kihasználtuk a teljes nyitvatartási időt, ránk zárták a játékokat!

Klassz kirándulós nap volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése