2014/06/01

Veresegyház - Medveotthon


Kicsit megkésve gyereknapoztunk... Itthon még sosem láttunk medvét, most felkerestük őket. Igaz, itt most rácsok választottak el egymástól minket, ezeket a macikat bátran megnéztük egészen közelről is, sőt még etettük is őket.

Nem is számítottam ennyi medvére, jó sokan vannak. Elég jó a helyük is, így aztán láttunk még pancsoló medvéket is, hiszen saját tavuk (és még "barlangjuk") is van. Tudtuk,  hogy mézzel lehet etetni őket, mégis elfelejtettünk vinni, úgyhogy a helyszínen jutottunk hozzá a mézes macikhoz. Fakanálból mindenkinek jut (még akkor is, ha a mohóbb mackók néha kirántják a látogatók kezéből a mézes fakanalat és azt többet vissza nem adják). Szépen körbe lehet sétálni a medvék területét, aztán lehet csodálni az ormányos medvéket, mosómacikat (mosómacikat viszont ennél közvetlenebbül is láttunk, sőt etettünk is már), és a farkasokat. Nem nagyon nézegettük a programokat, így véletlenül futottunk bele a farkasoknál a látványetetésbe, jópofa előadást láttunk, hallottunk.

 
 
Jó másfél órás séta alatt elfogyott kb másfél flaska méz, megnéztünk mindent, amit lehet, meg is másztak a fiúk minden akadályt. A kisvonat már nem hozta őket lázba, nem ültünk fel. A maciliftre sem.


 
 
Az étterembe ültünk be, ahol villámgyors volt a kiszolgálás, és elég jó volt a kaja is. Még meg sem ettük a levest, már hozták is a második fogást. A belépő árát beleszámítják a fogyasztásba, borravalót nem fogadnak el (mert szervizdíjat is tartalmaz a számla - mondta a pincérnő). A négyszemélyes tál hatalmas, 5-6 embernek is bőven elég!

Kellemes nap, jó kis kirándulás volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése