2014/07/23

1. nap: Utazás Görögországba

A hétvége már a csomagolás, pakolás jegyében telt. Sütés-főzés, utolsó vásárlás, kocsiba szinte mindent bepakolás, takarítás. Vasárnap este már szinte útra készek voltunk.

Hétfőn reggel korán keltünk, hűtőtáskába az utolsó kajákat is bedobáltuk, aztán már csak be kellett ugrani a kocsiba, indulhattunk is. A magyar határt elég gyorsan elértük, ez volt az első akadály. El vagyunk már szokva ettől a hosszú várakozástól. A magyar határőr még gyorsan át is engedett, de a szerbeknél igencsak hosszú sor állt. Jó 40 percbe került, mire átértünk ezen a határon. A szerb autópályák sem lopták be magukat a szívünkbe, nem túl jó a minősége, de legalább időnként megállítanak, hogy pénzt szedjenek érte. A fizetéssel egyébként nem volt gond, bankkártyával mindenhol boldogultunk, ez a rész már gyors volt.

A következő határ is legalább negyedóra volt, pedig ott be sem néztek a kocsiba, őket már csak az útlevél érdekelte. Macedónián pillanatok alatt átszáguldottunk, és végre elértük Görögországot. Itt a közlekedés semmit nem változott az elmúlt 22 évben. Most is simán megy 4 sor a 2 sávon. Nem gond az előzés.. :) 12 óra alatt ideértünk, pedig a szerbeknél volt egy kis (nem is olyan kis) útépítés is, párszor megálltunk technikai szünetre is, egy parkolóban ettünk is egyet (árnyékos és ülőkés, valamint rendkívül szemetes helyet találtunk). Voltak szakaszok, ahol nem volt autópálya, de minden nehezítés ellenére is sikerült tartani a "szintidőt".

Thessaloniki az első állomásunk. A hotelunk a fő utcán van, ami tök jó, csak így a parkolás elég
nehézkes. Addig kavarogtunk, míg egy mellékutcában sikerült megállni. Lecuccolás után olyan lelkes volt még a társaság, hogy elindultunk várost nézni. (Erre egyáltalán nem számítottam... Hétfő estére már csak pihenés, szunya volt betervezve.)
Csak úgy vaktában mentünk befelé a városba. Szinte minden kanyarban találtunk valami bizánci stílusú építményt. Egyszer csak a sétáló utcán találtuk magunkat. Kisétáltunk a tengerig, aztán már éppen elég késő volt ahhoz, hogy visszavonuljunk aludni.

Az éjszakai életbe mindjárt első este belekukkantottunk. Folytatni fogjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése