2023/05/07

Biciklivel Vác környékén


 "Csak beszaladunk pár boltba, aztán tekerünk egész nap." Így terveztük. Aztán jól eltelt a délelőtt. :)
Viszont a végén megvolt minden, amit mára beterveztünk, úgyhogy nincs ok panaszra.

Természetesen biciklis cuccokat akartunk még venni, irány egy áruház, onnan pedig már Vác volt a cél. A vízműnél leparkoltunk, és célba vettük a kerékpárutat. Inkább bekentük magunkat most is naptejjel, elég jó idő volt. Még. Azt terveztük, hogy elmegyünk kb addig, ahol tavaly nyáron a szobi komphoz visszafordultunk. Szóval Szob felé indultunk el. A börtön mellett bekanyarodtunk, megnéztük a váci diadalívet, aztán mentünk tovább. Itt is eléggé élveztük a tájat, jó a környék, elég jók az utak is. Bár azt gondoltuk, hogy erre még nem igazán jártunk, néha csak rájöttünk, hogy itt már egyszer ebédeltünk, ott meg máskor kalandparkoztunk, nem nagyon emlékeztünk már ezekre. 

Végül Verőcénél, ahol a kerékpárút a főút szélére terelődik, megfordultunk. Vácon megálltunk egy kis jeges kávéra, és bementünk a főtérre is egy kis városnézésre, aztán folytattuk az utat két keréken. Ez is egy elég könnyű terep volt, úgyhogy abban maradtunk, hogy még nem megyünk vissza a kocsihoz.Elmentünk még Gödig. A Dunánál meg-megálltunk, itt is gyönyörködtünk a látványban.

A végén azért kellett egy kicsit csipkednünk magunkat, mert a szép kék eget felváltotta a szürke, felhős, nagyon lógott az eső lába. Az utolsó métereket már csepergő esőben tettük meg, de mire igazán rázendített, addigra mi már a kocsiban ültünk.

Hazafelé még vettünk virágot is, szedtünk orgonát is, szóval tényleg minden benne volt a napban, amit beterveztünk. Jó kis út ez is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése