2017. július 19., szerda

Visegrád, királyi palota

Mivel Visegrád itt van a szomszédban, gyakran jártunk arra, amíg a fiúk kisebbek voltak. Megnéztük a fellegvárat, Salamon-tornyot nem is egyszer. Jókat kirándultunk a Mogyoró-hegyen, na meg persze boboztunk is. A palota eddig valahogy kimaradt.


Most pótoltuk ezt a hiányosságot. Nagyon örülök, hogy végre ezt is megnéztük közelről.
(Pedagógus igazolvánnyal ingyen lehet bemenni.)

A tájékoztatással eleinte akadtak kisebb gondjaink. Bár lehet kérni audiotourt, mi most sem kértünk, nem szoktunk. Így aztán az égvilágon semmi nem jelezte nekünk, hogy merre érdemes elindulni. Mi rögtön nekivágtunk a legmagasabb lépcsőnek, úgyhogy fent kezdtünk a loggián. Akkor még nem is tudtunk róla semmi többet, hiszen ott egyetlen betűt sem írnak róla. Az oroszlános kútnál már láttuk, hogy az a 14-es állomás, de csak később láttunk újabb állomásokat, amikből már kiderült, hogy pont szemben megyünk a sorrenddel. Így mi előbb szépen végignéztünk mindent fent, majd elértünk a kiállítótérbe, ahol sok-sok kérdésre megtaláltuk a választ.

Ahhoz képest, hogy a főútról semmi nem látszik - és ezért úgy sejtettük, hogy gyorsan végigjárjuk, nem lehet hosszú -, igen csak meglepődtünk, mert itt bizony eltöltöttünk másfél-két órát is. A kiállítóterekben is sok látnivalót találtunk, a moziban megnéztük a palotáról az animációs filmet és még a kertet, parkot is megcsodáltuk.

Innen a Zsitvay-(vagy ahogy a közelben írták: Nagyvillám-)kilátóhoz mentünk fel. Míg bent a város közepén ingyen lehetett parkolni, addig itt súlyos százakat beszedtek, pedig itt még egy órát sem álltunk... Felgyalogoltunk a kilátóhoz, csak egy pár perces kis séta. A kilátóban meglepett, hogy kisebb kiállítást is találtunk a környék természeti értékeiről, fentről pedig tényleg jó messzire el lehetett látni.

A végén még lecsúsztunk egyet a bobbal (ilyen még nem volt: mi szülők ketten egy bobban), azért óvatosak voltunk, nehogy elrepüljünk a pályáról. :)

Klassz nap volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése