2022/10/30

Ferihegy 1.

 Két éve voltunk reptérlátogatáson, akkor nem vittek be minket az 1-es terminálra, de elhangzott, hogy oda is indulnak túrák. Néztem én a honlapjukat nem egyszer, de sose találtam ilyen lehetőséget. Aztán egyszer a Facebook dobott egy hirdetést, ami egy teljesen más cég reklámja volt, de pont Ferihegy 1-re szólt.

Gyors egyeztetés, időpontválasztás és már meg is vettük a jegyet Ferihegy 1-re. Mi még innen repültünk először (ifjú korunkban), mi még nosztalgiázni is akartunk. 

A szervezés klassz volt, pillanatok alatt lement az adategyeztetés, aki készen volt, már mehetett is be az épületbe, ahol felkészült túravezető vitt minket körbe. Sokat adott hozzá, hogy évekig (évtizedekig) itt volt a munkahelye, ismerte az épületet, a rendszert, a repülőtér működését A-tól Z-ig.

Az épület központi részét bejártuk fent is (teraszt is), lent is, aztán mentünk a check-in pultok felé, majd be a várótermekbe, át az érkező oldalra, fel a toronyba. A kettes pálya most éppen le volt zárva, így a fel- és leszálló gépek is az egyesen jöttek, mentek, sok gépet is láttunk egészen közelről. Menet közben is sok érdekes történet elhangzott (pl Liszt Ferenc festményről, gyanús csomagokról, esetleges megsemmisítésükről), rengeteg kérdés is felmerült, mindenre készségesen válaszolt a vezetőnk, a végén aki még akart, ott maradhatott további kérdésekkel is.



Azt hittük, hogy az épület parlagon áll már évek óta, itt megtudtuk, hogy az ilyen látogatásokon kívül is ki lehet bérelni, rendezvények számára, szóval nem hagyják veszni. Még átalakítás is lehet a sorsa. Ez majd kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése