2015/05/12

Szentendre

Még gyerekkoromban jártunk itt családdal. A tesóim kajakoztak, versenyük volt Szentendrén. A következő emlékeim  már a középsulis évekhez kapcsolódnak. Jó társaságban jó kirándulások, csavargások a szűk utcákon, lángosozás, fagyizás... És a két gitáros srác valamelyik utcácskában. Mennyit énekelgettünk velük! De rég volt!

Még egészen kicsinyke volt a családunk, amikor közösen is elmentünk egy hasonló kis csavargásra. A gyerekek már nem is emlékeznek az egészre. Egyszer még az ovisokkal is jártunk arra, de már azóta is eltelt egy-két (tizenegy-két :)) év.


Hétvégén egy kicsit hanyagoltuk inkább a háztartást és kihasználtuk a szép, napos időt. Sétáltunk egyet a Duna partján, bementünk a kanyargós kis utcákba. Fel a sikátorokon... és nagy meglepetésemre, most is ott egy lángosos! Eltelt több mint 20 év és most is találtunk ugyanott lángost, ahol gimis koromban!
Néztük a sok szép épületet, hangulatos kis utcákat, tereket, a bolti portékákat... néha hallottunk magyar szót is, de kevesebbet, mint mást!

Ez is klassz délután volt!

A fiúk kedvéért :)


2020-ban ismét ellátogattunk Szentendrére. Ettünk egy jó ebédet, aztán elkezdtünk barangolni a kis utcácskákban. Bár a hangulat most is okés, de annyira meleg volt, hogy nem bírtuk túl sokáig. A belvárosi utcákat nagyjából körbejártuk, aztán menekültünk a hűvösbe (haza).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése