2018. július 21., szombat

Mini-Magyarország, Monostori erőd

Ez a nyár megint nem egy nyaralós nyár lett, úgyhogy kisebb kiruccanásokkal próbáltunk élményeket szerezni. Bár nincsenek messze, de sosem jártunk még a kisbéri Mini-Magyarországon, vagy a majki remeteségnél. Most próbáltuk pótolni.


Csak hirtelen felindulásból mondtam a családnak, hogy induljunk Majk felé, nézzük már meg a remeteséget. Így aztán nem is készültem fel arra, hogy itt csak vezetéssel lehet körülnézni. Az egyiket pont lekéstük, a másikra meg még közel 1 órát kellett volna várni. Így aztán várakozás helyett inkább csak kívülről jártuk körül a létesítményt.

Következő állomásunk Kisbéren volt. Nem számítottam nagy durranásra, de ez még azt is alulmúlta. De legalább most már nem piszkálja a csőröm, hogy mikor megyünk már el a Mini-Magyarországra. Pár perc alatt körbesétáltuk, megállapítottuk, hogy nem ártana felújítani némelyik makettet. Számot vetettünk az eddig már megnézett és a néhány még kimaradt magyar látnivalóval (szerencsére a többséget már igaziból is láttuk), szóval újabb célpontok kerültek fel a listánkra, amiket majd valamikor a közeli (vagy távoli?) jövőben meg akarunk nézni.

(A lovardákat egy későbbi kiránduláson a kolléganőimmel néztem meg.)

Innen Komárom felé indultunk, neten néztünk ki egy éttermet. Nagyon jó választás volt. Jól is nézett ki, finomat is adtak (bár a levesnél még nem voltunk elájulva), és az árak is egészen jók voltak. Ráadásul pont a Monostori erőddel szemben található.

Teli hassal indultunk az erődbe, amit már megnéztünk pár éve, de a gyerekek sem emlékeztek mindenre, meg itt is történtek fejlesztések, úgyhogy nekünk is volt még itt meglepetés. A pénztárnál kapott térképen javasolt útvonalat követtük. Számunkra újak voltak az élőképek, tetszett, hogy még a zene is megszólalt a tiszteletünkre. A Duna-part felé most is felmentünk a kilátóba, de most alatta is láttunk olyan kiállítást, amit eddig még nem. És innen végig új volt számunkra: a mozi, a séta a várfalban, az interaktív lehetőségek. A kinti járműkiállítást megnéztük, de a kenyérkiállítást most kihagytuk, a végén a honvédségről szóló termeket végigjártuk, ott még nem volt mindegyikünk korábban.

Kedvet kaptunk a komáromi öregvár megnézéséhez is, de a neten talált infók alapján még nem biztos, hogy elmegyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése