2013/08/25

Kajakozás a Dunán

Ez a program sem volt már újdonság nekünk, bár hazai folyókon még nem jártunk. Eddig mindig úgy csináltuk, hogy a célban leparkoltunk, aztán buszra ültünk, és elvittek minket valahova. Onnan leeveztünk a folyón pont addig a pontig, ahol a kocsit hagytuk. Itt nem így volt.

Itt azt mondták, hogy csak a sofőröket szokták szállítani a kocsival. Így aztán minket kitett apa Esztergomban már fél 9 körül, ő pedig ment tovább Dunabogdányba. Aztán a hajókkal együtt jöttek Esztergom felé, csak még kiraktak párat Dömösnél, meg Pilismarótnál, meg kiskutyafülénél... mire eljutottak Esztergomig. Mi már nagyjából befontuk a szemöldökünket is, mire megjöttek végre. Fél 11 körül tudtunk vízre szállni.

A vízállás most nagyon alacsony volt, így most rengeteg sziget jött velünk szembe. Meglepően tiszta volt a víz, a part pedig kifejezetten szép volt. Tele volt mindenfelé kagylókkal.

Az idő nem volt a legjobb, még néha az eső is próbálkozott. Bár evezés közben nem fáztunk egyáltalán, szóval még örültünk is neki, hogy ilyen az idő, legalább nem fogunk leégni. Jó kis csalóka volt ez a borús, hűvös időjárás, persze, hogy megkapott a nap.

Ekkora távolságot eddig még nem csináltunk egyszerre, ráadásul az elején mindig alulbecsültük a megtett távot, így egy kicsit félőnek tűnt, hogy még napnyugta előtt célba érünk. Aztán apa beizzította a GPS-t, kiderült, hogy jóval többet mentünk már, mint hittük, úgyhogy innentől már sokkal lazábbra vettük a figurát. Többször is kikötöttünk, nézelődtünk a parton, így értünk be kb 7 óra alatt a célba.

A megszokott társaság, meg úgy egyáltalán a társaság hiányzott azért. A fiúk a kis zubogókat is hiányolták, korábban a kisebb folyókon több érdekességre bukkantunk, néha fel is akadtunk - itt ilyen dolgokkal nem találkoztunk.
Ezektől függetlenül is kellemes csalódás volt, klassz volt ez a dunai kajakozás is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése