2016/03/05

Február 23. - Utazás Mexikóvárosba

Kicsit korábban keltünk reggel. Talán a zajok is segítettek ebben, de így is terveztük, pár telefont meg kellett ejteni Magyaro-ra, ott meg ilyenkor van még élet a munkahelyeken. Telefonok után szedelőzködtünk is. Most egyszerűbb útvonalon jutottunk el a megfelelő irányba, nem kellett a legapróbb utcákba, egekbe is behajtani. Reggel 7-kor indultunk, este 7-t írt a GPS érkezésnek.

Guadalajaráig a már ismert úton mentünk, semmi különös nem történt. A városon egész jól át lehetett most hajtani, nem volt éppen csúcsidő. A város után egy árnyékos parkolóban álltunk meg enni, aztán folyt köv. Voltak egészen új szakaszai is az autópályának, ezeken a szakaszokon még tök jó a minőség is. Máshol akadnak gödrök, traktorok, gyalogosok, biciklisek. :)

Egy helyen rosszul választottuk a jobb oldalt, hamarabb lekanyarodtunk, emiatt aztán csúsztunk megint, pedig már fél 6-os érkezést írt a GPS.

És végre elértük Mexikóvárost. Ettől rettegtem. Hogy itt hogy fogunk tudni haladni, milyen lesz a közlekedés. Nem sok jót hallottam eddig róla. Szerencsére itt is a csúcs előtt voltunk, simán elértük a beírt címet… csakhogy ott nem volt szálloda. Segítséget kellett kérnünk, hogy ilyenkor mi van.

Máshol volt a szálloda, még 14 km a városban. Mondjuk nem volt annyira barátságos a környék, hogy emiatt szomorú lettem volna (de annyira rossz sem volt, szóval ott is kibírtuk volna). Na, de így megint bele a forgalomba… Így sem volt semmi gond, elértük a megfelelő szállodát, saját belső parkoló, jól néz ki! (A GPS két szállodát is megad, ugyanolyan címmel, de csak az egyik mutat jó helyre – valami programozási hiba lehet)

Felhurcolkodtunk, szép a szobánk is, jó a hely! Kicsit ejtőztünk, aztán elindultunk környéket bejárni, boltot keresni. Vacsoránk már nem volt. Sajnos itt sincs hűtő, úgyhogy megint nem tudunk hosszabb távra bevásárolni, muszáj mindig menni.

Forradalmi emlékmű esti fényben


Forradalmi emlékmű alulról
Keresgélés közben egy forradalmi emlékműre is bukkantunk, jól nézett ki esti fényekben. Aztán nagy nehezen találtunk pékséget is, úgyhogy kaja megoldva, mára ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése