2017/08/15

Kenuzás a Rábán

Tiszta Amerika! Röpke három órás kis utazás csak azért, hogy egy jót kajakozhassunk... ráadásul itt most nem is voltak kajakok, csak kenuzni lehetett. De végre tényleg olyan amerikás volt, amit már régóta kerestünk itthon is: klassz volt a folyó!

A Csodaszarvas Tájparkban parkoltunk, pár perces várakozás után már jött is a busz a kenukkal és már mehettünk is a rajthoz. (Eredetileg a hosszabb utat kértük, de tekintettel az előző napi biciklizésre - illetve annak hatására -, úgy döntöttünk, hogy inkább a rövidebb távon megyünk csak.) Egy-két nappal előttünk eső esett, úgyhogy nem volt túl szép a víz, kicsit fel volt kavarva, de minden más nagyon jó volt.

A korábbi kajakozásainkhoz képest meglepően jó busszal vittek, szinte újnak látszó kenukat kaptunk (szerencsére nem faülésen kellett ülnünk), pikk-pakk vízen voltunk.
(Ide is létszámhiányosan tudtunk csak menni, ezek a fránya ügyintézős napok...)

Előzetesben azt írták, hogy kényelmesen nagyjából 6 óra alatt teljesíthető a táv. Mivel most nem volt túl csábító a víz, azt tudtuk, hogy fürdeni nem nagyon fogunk, úgyhogy nekünk nem kell majd 6 óra. Kikötni is nehéz volt, vagy nyakig ért az iszap, vagy nagyon meredek part volt, végül egy lépcsőt sikerült elkapnunk, ahol ki tudtunk menni egy kicsit, ettünk, feltöltődtünk, aztán mentünk tovább.

Szerencsére nem volt az a vad hőség, de még így is nagyon vigyáznunk kellett a nappal. Egyesek már a biciklin pecsenyére sültek mindenféle naptejek többszöri használata ellenére, úgyhogy most ing, nadrág minden be volt készítve és hát dél körül már be is kellett öltözni. Meg kellett adni a módját, na!

Néhány kanyarban sikerült kicsit elsodródnunk, volt ahol ezt sikerült megelőznünk, volt, ahol egymást zavartuk a két hajóval (mert ugye nyári gumink, meg kezdő sofőrünk volt 😊), de hát pont ezeken nevettünk nagyokat. Az élővilágból itt most csak a madarak jutottak (vagy daru, vagy gólya 😊)

A fickó által említett hidat piszok gyorsan elértük, úgyhogy próbáltunk visszavenni a tempóból. Akkora volt a sodrás, hogy le is tehettük az evezőket, még így is elég gyorsan haladtunk.

Kb 4 óra alatt vissza is értünk a parkba, kikötöttünk, hajókat kitakarítottuk és indulhattunk is haza.
Most nem készült ki a karunk sem, és már nem zavart az előző napi izomláz sem.

Kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése