2017/08/16

Nyíregyháza

Ez a nap is kisebb áttervezést követően valósulhatott meg. Egy kis ügyintézés, egy kis betegség is beleszólt, de végül csak elindulhattunk. Anno a mamától nem volt messze Nyíregyháza, akkoriban többször mentünk a gyerekekkel az állatkertbe és nagyon tetszett. Nosztalgiázni akartam egy kicsit.


A pesti útépítésekből kicsit kijutott, ennek ellenére elég jól haladtunk - persze ebben inkább az autópályának volt szerepe. 😊 Természetesen az állatkertnél kezdtünk. Épp elcsíptünk egy fókashow-t, aztán körülsétáltunk a jeges medve körül és igyekeztünk valami hűvösebb helyet találni, de ez a zöld piramisban sem volt az igazi. Megnéztünk nagyjából mindent Afrikától kezdve az egyszerű parasztudvarig. Megint voltak olyan építmények, amiket még nem láttunk korábban. Voltak állatkölykök is, több is, szóval újdonságból most sem volt hiány. Még mindig bejön ez az állatkert, de már kicsit kopottasnak látom, az emlékeimben egy kicsit jobb élt.
Állatkert után mentünk egy-két kört Sóstón, aztán bementünk a városba. Egészen a központig autóztunk, ott kerestünk éttermet. Előtte is, meg utána is csavarogtunk egy kicsit. A belváros nagyon tetszett. Nagyon szépek az épületek, a parkok, hangulatos volt.

Étteremből sikerült jól választanunk. Elég korán ültünk le, körülöttünk forgott a világ, gyorsan megkaptuk a vacsit és finom is volt. Egy kis levezető sétával megnéztük azokat az utcákat is, amik a vacsi előtt kimaradtak, ekkorra már kicsit sötétedett is, úgyhogy indultunk szálláskeresőbe.

A szállás nem volt messze, nagyon kedves házigazdánk is volt, de a szállás egy kicsit fura volt. Egy egykori kocsmát alakítottak át egy sokágyas lakrésszé, és hát a takarítás nem az erősségük...

Kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése