2019/08/28

Szlovénia - Horvátország 8. nap: Pula

Mára már kicsit lazulósabb napot terveztünk be Pulában. Az amfiteátrumnál kezdtünk, most be is lehetett menni, nem volt semmi rendezvény. Mondjuk árnyék sincs, úgyhogy ott nem lehet nagyon húzni az időt.

Ami ilyen napos időben kicsit kellemesebb látnivaló, az a Zéróstrasse, egy alagútrendszer a város alatt. Az idő tényleg sokkal kellemesebb volt lent, de a kiállítás nem egy nagy durranás. A pulai villamos 30 évéről szól, és vannak olyan részei, ahol az égvilágon semmi nincs. Szóval időtöltésnek jó volt, de élménynek nem annyira.


Végül úgy döntöttünk, hogy még a várba is felmegyünk most is, bár ott is jártunk már így együtt, a gyerekeknek ebből már nem sok maradt meg. A kilátás elég jó fentről. Most egy I. világháborús katonáról is volt kiállítás, és a várfalakon mentünk még körbe, de itt is igyekeztünk eléggé, nagyon tűzött a nap.

Délután most bent a hűvös szobában vártuk, hogy kicsit lehűljön végre és persze, hogy kevésbé égessen a nap. Már tegnap este kinézett apa egy jónak ígérkező strandot: sziklás, ugrálós, még barlangjai is vannak. Ez volt a délutáni programunk. Amikor odaértünk, mosolyogtunk, mert pont azon a szakaszon volt, ahol sok-sok éve a kempingünk, annak a partját is nagyon szerettük. Ez most a kemping folytatásában volt tulajdonképpen és tényleg olyan szép és jó volt, ahogy olvastuk. Sekély partja nem nagyon van, de a fiúknak most csak a magasság számított, ugráltak egész délután. Egyet én is csobbantam, de én kerestem egy laposabb részt, nekem az is elég volt. Így vasárnap délután sokan talán már hazafelé vehették az irányt, már le lehetett állni a kocsival, már elfértünk a parton is. Rengeteg magyar volt itt is (ahogy szinte mindenütt a városban).


Este még egy gyors „sótlanítás” után elmentünk egy közeli étterembe. Direkt nem a parton kerestünk, hogy ne a legnagyobb tömegbe menjünk, na meg az sem baj, ha nem a legdrágább. A hely is jó volt, a kaja is (csak egy kicsit közel van az úthoz, de ilyen későn már alig volt forgalom, az nem zavart), de a füstöt itt sem sikerült kihagyni. Meglepetésünkre itt csak készpénzt fogadtak el – éppen ki volt számítva, pont ennyi kuna volt még nálunk, de mondta a pincér srác, hogy esetleg euróval is lehet fizetni– a borravalót már úgy kapta. ☺

Kellemes nap volt a végére, holnap – bár még megállunk Szlovéniában - már elindulunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése