2015/07/26

Tiszaújváros

Erre vártak a fiúk is, hogy odaérjünk Tiszaújvárosba, már ezer éve nem jártunk ott együtt. Én itt nőttem fel, nekem a gyerekkorom, ifjúkorom kötődik a városhoz, de a gyerekek is szerettek ott lenni, amikor látogatóba mentünk a mamához. A mama viszont lassan 10 éve, hogy elköltözött onnan, azóta a gyerekek nem is nagyon látták a várost, a kicsi már nem is emlékszik semmire...


A Tisza felől érkeztünk a városba, úgyhogy rögtön bekanyarodtunk a strand felé. Csak kívülről vetettünk rá egy pillantást, pancsolni már nem akart a banda. Mentünk inkább fagyizni. Beültünk a Castelloba, aztán megnéztük mellette a játszóteret és már jöttek is az emlékek a fiúknak! Mert ebben a városban az volt a jó, hogy annyi játszótér volt benne már sok évvel ezelőtt is, és mindenütt volt valami más, úgyhogy érdemes volt játszóról játszóra menni, mindig volt valami érdekesség.

Ezután el kellett menni a mama régi házához, úgy az igazi, ha onnan indulunk sétálni! Hát, ott is ért pár meglepetés! A parkolóban nem tudtunk megállni, mert már csak mozgáskorlátozottaknak van szabad hely (ilyen még egyáltalán nem is volt, amikor utoljára ott jártunk), két házzal arrébb volt csak hely. Én a régi házunkat jártam körbe (új színe van, minden megváltozott rajta így kívülről, be nem mentem), a gyerekek itt is a játszival kezdtek. Eltűnt a legnagyobb építmény!

És így mentünk körbe a város utcáin: hol milyen játszó volt, honnan indultak a triatlonos versenyek, megvan-e még a harangjáték (igen, ez megvolt), hol a tó (ez a környék nagyon szép lett), hol voltak a búcsúk anno... és akkor már nézzük meg a koripályát is. És úgy, hogy ott álltunk a kapujában, nem ismerték meg a gyerekek... a jég helyén most kamionok álltak, a lelátó teljesen eltűnt...

Kimentünk az erőmű-lakótelepre is, onnan is volt még pár emlék, azokat is felismerték...

Végig azon nevettünk, hogy a fiúk akkorát nőttek az elmúlt pár évben, hogy számukra most összement a város. Azok a hatalmas házak, játszók, játékok most már egészen apróknak tűntek!

Itt mindenki szívesen csavargott, itt mindenkinek jó volt nosztalgiázni!
(Viszont egyetlen fényképet sem csináltunk...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése