2022/07/26

9. nap: Pisa és Verona

Itt egy villában töltöttük az éjszakát, itt egyszerre volt mindenkinek a reggeli, kicsit későn (a mi ritmusunkhoz képest), ezért kicsit variáltunk.

Már előtte összecsomagoltunk, kiálltunk a szállás udvaráról (a ház előtt még ingyenes volt a parkolás), szóval nem maradt más hátra, mint enni, aztán kicsekkolni és menni. 

A toronyba volt ma délelőttre jegyünk, sikerült kényelmesen odaérnünk, még szerencse. Ugyanis előbb el kellett vinni az összes cuccunkat a megőrzőbe, csak utána állhattunk sorba, jegyet beolvasták, minket végig szkenneltek és már mehettünk is felfelé. Elég keskenyek a lépcsők, csúsznak is, jönnek is szembe, de azért meg lehet csinálni. (Az elején kicsit fura a megdőlt épületben a lépcsőzés :) ) Felmásztunk a legfelső szintig, két szinten is körbe mehettünk fent, aztán már jöhettünk is lefelé. Na, ez még nehezebb volt, még jobban csúszott, úgyhogy én inkább ki is bújtam a papucsomból (másoktól láttam :)), úgy viszont már sima volt. 

A dómba csak benézni lehet egy kis kerítés mögül, a keresztelő kápolnába külön belépő kellett, úgyhogy elég gyorsan megnéztük, amit tudtunk így nappali fényben is. Készült még pár újabb fotó, aztán mentünk is a csomagjainkért. 

Ma tartottunk egy nagyobb bevásárlást is, már vettünk pár otthonra szánt finomságot is, aztán indultunk a Garda-tóhoz. Még autópályán is eltartott egy darabig, szemből két balesetet is láttunk, szerencsére minket nem fogott meg ennyire semmilyen dugó. Affi után aztán jöttek a szűk kis erdei utak, kanyarok, nem semmi a terep. A szállás klassz helyen van, de egy kicsit a világ végén. Becuccoltunk, megebédeltünk, aztán elmentünk még Veronába is. 

Ez is egy jó kis hangulatos városka, jó volt a tereken, kis utcákon csavarogni. Megkerestük természetesen a Júlia erkélyt is, a belvárost nagyjából végigjártuk. amfiteátrum, várak, tornyok, vásár, hidak... Parkolni az Arsenalnál parkoltunk, úgyhogy még azt is megnéztük egy kicsit. 

Este még beültünk a szállásunk bárjába egy picit, és most próbáljuk kitalálni, hogy mennyit fog még hűlni kint az idő. most még elég meleg van itt bent, klíma meg nincsen....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése