2022/07/25

Nádasdy-kastély, vitorlázás


Még az előző nyáron vettünk egy kupont, amivel vitorlázni akartunk, csak sajnos nem volt már foglalható időpont sem augusztusban, sem szeptemberben. Maradt az idei nyár...

Próbáltunk olyan hétvégét találni, ami már a vizsgázókat sem zavarja, de persze, hogy nem úgy sikerült, ahogy akartuk. Egy gyerekkel kevesebb tudott csak jönni vitorlázni, így viszont sógornőméket is beszerveztük.

A vitorlázás csak kora délután kezdődött, mi viszont egész nap kirándulni akartunk, így esett a választás a Nádasdy-kastélyra, nagyjából útba esett. 

Előző nap letöltöttem a telefonra a kastély-alkalmazást, direkt ellenőriztem, hogy konkrétan a Nádasdy-kastély is meglegyen, aztán jött a meglepetés. A belépés után próbáltuk indítani az app-ot, de nem ment. Csatlakoztunk a kastély internet elérésére, próbáltuk a saját mobilnetünket, semmi... Így aztán csak a helyben talált feliratokra hagyatkoztunk, azért így sem volt rossz. :)
A bajnai kastélyban kicsit több a digitális elem, itt inkább a hagyományos kiállítással találkoztunk. Az épület is, park is szép egyébként.

Ezután egy közeli éttermet kerestünk, a várpalotai Két Bagoly Fogadó lett a nyertes, jó választás volt.

És elindultunk Siófokra. Alig lehetett parkolni a kikötő közelében, de nagy nehezen mindkét kocsival sikerült megállni. Mi bőszen kentük magunkat, nehogy majd megégjünk. Aztán ott álltunk a leírt találka helyen 10 perccel a kezdés előtt, ahogy kérik, de nem jött értünk senki. Telefon a kapitánynak, ő meg mondott egy egészen más helyet, hova menjünk... 4-kor még ki sem kötött (még jó, hogy kérik, hogy mi ne késsünk, ne legyen csúszás) A hajón klasszul meg volt oldva az árnyékolás is, ide-oda rendeződtünk, hogy kipróbálgassuk a hajó orrában is a főhelyet. Mentünk egy kicsit egyik irányba, aztán fordultunk a másikba is, aztán megálltunk, hogy beugorhassunk a vízbe is egy kicsit. Végül csak hárman éltünk ezzel a lehetőséggel, úgyhogy nem tartott sokáig a pancsolás.

A kapitány talán már fáradt is lehetett, vagy nem jött be neki a stílusunk, nem tudom. Azt mesélte, hogy az előző csapattal még fürdött is egyet, nekünk csak pár mondatban válaszolt a kérdéseinkre, nem nagyon volt kommunikatív (nem tudom, hány csoportot visz egy nap, estére már valószínűleg én is unnám :))

Azt sajnálták a fiúk, hogy most nem lehetett úgy úszkálni, ahogy kiskorukban, amikor az ismerős vitt el vitorlázni (hogy egy kötélen húzta őket a hajó), de összességében nem volt rossz így sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése