2014/07/23

7. nap: Athén

 
Ma elég lustizós napot tartottunk. Reggel egészen sokáig aludtunk, már 10 óra is elmúlt, mikor elindultunk végre. Ma az őrségváltást néztük meg a parlamentnél. Azt olvastuk, hogy vasárnap 11-kor kicsi nagyobb szabású a ceremónia, mint máskor.
Pár perccel 11 előtt értünk oda, de akkor már ment a zenebona, már vonultak a "csapatok", pont akkor értek elénk, mikor megálltunk a tömegben. Maga a váltás most sem lehetett nagyon más, csak volt egy zenekar által előadott himnusz, és ott állt még vagy 3 kisebb egység szépséges egyenruhában a tér szélén. Bent középen ugyanúgy csak pár perces láblengetés, lépegetés, aztán csere történt. A tömeg csak az úttest egyik oldalán állhat addig, míg vonulnak az őrök, úgyhogy a nézők egyszerre támadják le a kordont, amikor megkapják az engedélyt, és egyszerre futnak vissza, amikor elindulnak az egységek. Hogy miért pont délelőtt 11-kor van ilyen nagyobb buli? Meg lehet főni ilyenkor. Egy délután ötös előadás nekünk jobban megfelelt volna. :)

 

Az őrök után besétáltunk a National Gardenbe, az árnyékban egészen jó idő volt. Valahol olvastunk a teknősökről, akik itt "szaladgálnak" az utakon. Hát, mi egy darabot sem láttunk, pedig már nem is először sikerült a park valamelyik részébe betévednünk. Most elmentünk az állatkertje felé is, de teknőst ott sem láttunk.



Ebédelni (és a nagy meleg elől) hazajöttünk, pihentünk is, kártyáztunk is, aztán újra a Plakára mentünk. Most éttermet kerestünk, de azért nézegettük az árusokat is. Leültünk az egyik kajáldába, megkóstoltunk újabb görög ételeket, kértünk kávét is. A pénteki nagyon bejött, ugyanolyat kértünk itt is... Hát, ez nem volt igazán finom (hiába kértünk édeset, volt vagy két olyan pohár is, amiből egyszerűen kifelejtették a cukrot). De az ételek nagyjából beváltak, csak az adagok elég kicsik kamasz srácoknak. (Végül mégsem kellett pótvacsorázni, úgyhogy nem olyan vészes). A bárány citromos mártásban volt itt a legnépszerűbb választásunk. Már a tálalás is jópofa volt (kistálkában hozta ki a pincér. Rátett egy hatalmas tányért, fejre állította, átöntötte a lapos tányérra és arról lehetett aztán enni), ez az adag nagyobbnak is tűnt (ok, árban is ez volt a "legjobb").

Még egy utolsó kört tettünk a Plakán az üzletek között, aztán tekeregtünk egy utolsót a koszos, büdös, szemetes kis utcákon is (erre kellett menni a hotelbe), holnap már megyünk tovább.

Most játsszák épp a VB döntőt, úgyhogy megint focinézés a program! :)

(A hotel egyébként rendben volt. Bent tisztaság volt. Csak kicsit kicsik a szobák, meg egy kicsit archaikus, olyan SZOT-üdülős. :) A közvetlen környék nem olyan gáz, de valami arabos, kínais negyedeken mentünk át mindig, amikor a belváros volt a cél.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése